Wolfsburg – inte bara ett fotbollslag

Vår dagstripp till Wolfsburg och Autostadt blev mycket mer intressant än jag först hade förväntat mig. Vem vill titta på bilar en hel dag? Men våra ciceroner, Hans-Jürgen, Sabine och Mona (hon har bott hos oss som utbytesstudent) sålde med stor entusiasm in utflykten, så varför inte.

Volkswagens fabrik besöker man genom guidade turer. Först en kort tripp med båt och sedan med buss som kör genom anläggningen. Tillverkning sker rationellt i den kilometer långa hallen och det var spännande att se hur bilarna växer fram. Efter att bilen är producerad körs den genom en 700 m lång tunnel och parkeras i ett av två stora glas torn. Det var en hisnande känsla att åka upp med bilhissen och titta ner och runt på alla nya bilar. Har du beställt en VW och känner för att hämta den på plats så får du kvittera ut din bil just här.

Wolfsburg – inte bara ett fotbollslag

Sabine, Hans-Jürgen och jag beundrar nya och gamla bilar.

Wolfsburg – inte bara ett fotbollslag

Porsche. Mona vid ratten.

Autostadt är över 28 hektar stort och här finns bland annat paviljonger som visar koncernens olika märken (Volkswagen, Audi, Škoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini och Seat). Många bilar, mycket ljud och ljus och mycket häftigare än jag tänkt mig. Utställningen med bilar och motorcyklar genom tiderna var också intressant. Visst kände man igen både den ena och andra modellen. Och en del kan man ju bara drömma om…

 

 

Wolfsburg – inte bara ett fotbollslag

Bugatti Veyron

Wolfsburg – inte bara ett fotbollslag

De två tornen. Hit fraktas alla bilar som producerats innan de hamnar hos sina lyckliga ägare.

Dagen rundades av med en traditionell bockwurst med potatissallad och öl på en av restaurangerna som finns på området. En hel dag fylld med bilar i alla former – och den var inte det minsta tråkig.
Väl värt ett besök!

Wolfsburg – inte bara ett fotbollslag

Hiss upp till toppen av ett av tornen. Fantastisk ingenjörskonst.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen