Cocktails ”de luxe” i Köpenhamn

På en tvärgata från Vesterbrogade i Köpenhamn ligger cocktailbaren Curfew. Ett drinkarnas Mecka med en diger lista av vackra och goda cocktails. Baren ägs av portugisaren Humberto Marques, internationellt känd bartender. Det är också honom som du hittar, blanda drinkar, bakom baren. Än har jag inte hunnit testa så många av alla olika drinkar, det kräver en utvilad kropp, tjock plånbok och Köpenhamnsbesök förstås. Men de jag har druckit har gett mersmak – så nu ska ett besök på Curfew alltid stå på listan när vi är i Danmarks huvudstad. Det liksom smørrebrød, snaps och öl.

Vad är då skillnaden mellan drink och cocktail? Jag har googlat men hittar ingen tydlig skillnad mellan de två. Någon som vet?

”En bra tumregel är att en cocktail bör bestå av någonting starkt, någonting sött, någonting surt och någonting svagt. Björn/Stockholm”

Cocktails ”de luxe” i Köpenhamn

Cocktails ”de luxe” i Köpenhamn

Vad är skillnaden mellan drink och cocktail?

Så här skriver Wikipedia (alltså inte säkert att det är korrekt)

Wikipedia:

Ursprungligen postat av Wikipedia: Drink

En drink är en dryckesvara som blandats glasvis, oftast innehållande en eller flera spritdrycker. På engelska kan en ”drink” syfta på alla sorters drycker från vatten och juice till drycker som innehåller alkohol. På svenska (och danska) menar man med ”drink” emellertid uteslutande drycker innehållande alkohol – såvida man inte explicit säger en ”alkoholfri drink”. Man skiljer mellan flera olika drinktyper, som long drink, cocktail och shot.

 

Ursprungligen postat av Wikipedia: Cocktail

Cocktail (engelska för tuppstjärt) är en drink, blandad av olika sorters spritdrycker, vin och eventuellt andra smaksättare. Den serveras väl kyld i ett litet glas med fot. Ibland dekoreras drycken med ett s.k. cocktailbär och ett drinkparasoll.

Cocktails ”de luxe” i Köpenhamn

Tack Camilla för tipset! Snart fyller vi stället igen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen