Los Angeles

Vi började med Westfield Culver Mall, ett nytt fräscht shoppingcenter. Håkan var i stort behov av en resväska, vilket han hittade och blev nöjd. På vägen till Venice Beach åkte vi genom Beverly Hills och när vi passerade en polisstation tyckte vi att Axel Fowley just hoppade in i en polisbil… Venice Beach har det mesta; strandpromenad, muskelbyggare, allmänt tingeltangel, avslappad attityd, och Green doctors. Lunchen åt vi på Danny’s det blev en Werner´s Reuben – pastramimacka med surkål. Gott – om man gillar surkål förstås.

Los Angeles

Antagligen "skönare" att vara uteliggare i Venice Beach än på San Pedro Street...

Los Angeles

Green Doctors.

Los Angeles

Have you Kanken in Sweden too?

Los Angeles

Los Angeles

Werner´s Reuben - pastramimacka med surkål.

Koreatown är en stadsdel som växte fran när många invandrare från Korea bosatte sig här på 60-talet och är idag lika hett som Williamsburg i New York. Man har bevarat de flesta Art Deco-husen med sina terrakottafasader – snyggt. Innehotellet The Line ligger här. Downtown med nya riktmärket ”Our lady of DTLA” på 600 South Spring Street, en häftig muralmålning av LA-konstnären Robert Vargas. Enligt SvD ska det vara i Koreatown och Downtownde det händer saker just nu, restauranger och mötesplatser växer fram.

Los Angeles

Our Lady of DTLA.

Los Angeles

Downtown

Los Angeles

Los Angeles

Los Angeles

Los Angeles

Los Angeles

Passa dig!

Los Angeles

Los Angeles

Los Angeles

Los Angeles

En studie från 2009 visar att det finns ungefär 48 000 hemlösa i Los Angeles. De har mycket varierande bakgrunder; veteraner, personer med psykisk sjukdom eller missbruksproblem, offer för våld i hemmet… Ett mycket stort antal av dessa ”bor” längs San Pedro Street. Det vi såg var i det närmaste ofattbart. Det var hundratals och åter hundratals… på samma plats. Jag har aldrig sett något liknade, ens i New York. När jag jobbade som socialsekreterare i Jönköping, i mitten av 80-talet, fanns det ett tjugotal hemlösa i kommunen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen