Aqua – en smakexplosion!

”Klassisch-modern, kontrastreich und aromenintensiv” så står det i Michelinguiden om maten på Aqua, som haft tre stjärnor sedan 2009. Och kontrastrikt var det – och smakrikt! En explosion av smaker i varje tugga. Jag vet inte riktigt vad jag förväntat mig, men inte detta. En blandning mellan sydamerikansk, nordtyskt, nordisk, franskt och ja, svenskt som i Sven.

Sven Elverfeld (han har nog inget svensk påbrå) har verkat 15 år på Aqua och tillhör inte bara en av de bästa i Tyskland utan i världen. Som på de flesta stjärnkrogar gick Sven runt i matsalen i sin ”roll” som maestro och hälsade på kvällens gäster. Han var speciellt nyfiken på vad Bosse tyckte om de specialkomponerade rätterna (som inte innehöll fisk eller skaldjur, nötter eller mandel). Dessa hade de för övrigt lyckats ovanligt bra med – kreativitet utöver det vanliga. Tack för det!

När vi berättade att vi kom från Sverige började Sven genast prata om vårt svenska kök och våra svenska kockar som han anser hålla mycket hög klass. Magnus Nilsson, Fäviken, speciellt. Vi vet, sa vi. Vårt andra besök där är inbokat i januari 2016 (bokades 28 maj 2015). Jättekul för er, sa Sven och skickade med visitkort med handskrivna hälsningar till Magnus men också till Johnny Fredriksson som jobbat på Aqua.

Aqua ligger i Ritz-Carlton Hotel, mitt i Autostadt, Wolsburg, Volkswagens egen ”stad” med tillverkning, utställningar, parker och mycket mer (läs mer om när vi var på Autostadt för två år sedan).

Just idag står Volkswagens aktier inte så högt i kurs så vi hoppas att Sven och hans team inte fått sig en ”släng av sleven”. För Aqua är väl värt ett besök om ni gillar annorlunda, vällagad, kreativ och smakrik mat.

”World’s 50 Best Restaurants” valde Restaurant Aqua till den 33:e bästa restaurangen i världen 2015 (Fäviken Magasinet plats 25).

Aqua – en smakexplosion!

Aqua – en smakexplosion!

Aqua – en smakexplosion!

Aqua – en smakexplosion!

Aqua_5

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen