Haidi Lindqwist
Publicerad 12 juli 2015 av Haidi Lindqwist

Restaurangen vid trädtopparna

Restaurangen vid trädtopparna

Vägen till Mjunkebjerg hotel från stranden är kanske Danmarks enda serpentinväg. Själva hotellet är ett stort komplex, kanske inte så mysigt i sig, som består av fyra restauranger, spa och ett kasino. Vi hade bokat ett paket (knappt 4000:- för båda) med en övernattning, frukost, fri entré till kasinot (vilket vi aldrig gick till, lärda av katastrofen i Las Vegas) och 5-rättermiddag inklusive vinpaket på Tree Top, hotellets gourmetrestaurang.

Restaurangen vid trädtopparna

Nästan i höjd med trädtopparna...

Eftersom vi kom fram tidigt, började vi med en lunch på altanen och beundrade den vackra utsikten. Vi funderade längre på att gå de 125 trappstegen ner (och sedan 125 upp igen) mot fjorden. Det som nu är en superlång trappa var från början Europas längsta rulltrappa av trä. Det kom aldrig längre än till funderingar. Lunchen, var mycket god och bestod av smörrebröd, råbiff, öl och en Aalborg Export (klart den godaste snapsen av alla).

Middagen började i hotellets vinkällare med tilltugg och ett glas champagne och fortsatte sedan i restaurangen som ligger i höjd med trädtopparna. Maten var verkligen vällagad, innovativ och klart i klass med både en-och tvåstjärniga restauranger vi ätit på. De hade både noterat Bosses allergier och anpassat maten på ett bra sätt. Alla fixar inte det, trots förvarning.  Servicen professionell och sommelièren, en ung tjej, var både kunnig och dedikerad. Hon hade mycket intressant att berätta om både Calvados, Marc och annat drickbart.

Ett klart prisvärt stopp, så bra att vi kan tänka oss att åka hit igen. Det finns ju både 12 och 7-rättersmenyn att välja på…Då ska vi också passa på att besöka själva Vejle som ska vara en trevlig stad med mikrobryggerier och mysiga krogar.

Restaurangen vid trädtopparna

Välfylld vinkällare

Restaurangen vid trädtopparna

Champagne med tilltugg

Restaurangen vid trädtopparna

Kockarna

Restaurangen vid trädtopparna

Musslor och rädisor

Restaurangen vid trädtopparna

Piggvar med citronsås

Restaurangen vid trädtopparna

Grissida på kaffebönor och hö

Restaurangen vid trädtopparna

Oxfile, kalvbräss och ramslök

Restaurangen vid trädtopparna

Vit choklad. citron och gurka

Restaurangen vid trädtopparna

Kunnig och dedikerad sommeliere.

Restaurangen vid trädtopparna

Jag måste också slå ett slag för snapsen Aalborg Export Akvavit. Den har en lite rundare smak än vanlig akvavit och ska nu även finnas på Systemet.

 

Haidi Lindqwist

Publicerad 12 juli 2015 av Haidi Lindqwist

Föregående inlägg

Back to the roots… (eller: tillbaks till källaren)

Se alla inlägg

Bloggen

Nästa inlägg

Soup au pistou – en välgörande soppa!