Bosse Lindqwist
Publicerad 25 mars 2015 av Bosse Lindqwist

Bras, Laguiole

Bras, Laguiole

20 mil norr om Montpellier i södra Frankrike ligger Laguiole (1300 invånare). Byn är mest känd för sin knivtillverkning – från små fällknivar till sabreringssablar. Här finns också en trestjärnig restaurang som bär ägarens/kökschefens namn; Michel Bras. Med sin moderna arkitektur ser byggnaden ut som ett rymdskepp som nyss har landat. Matsalen, med fönster från golv till tak, ger en fantastisk utsikt över landskapet Aubrac. Maten är inspirerad av landskapet utanför; örter och växter används flitigt. En typisk Michel Bras-rätt: Le Gargouillou – en enkel blandning av trädgårdens grönsaker och blommor. Denna sallad var lika kul att titta på som det var att äta. Över 50 ingredienser gjorde att varje tugga var helt annorlunda. Och visst, ”lindqwistbrödet” och vårt fantastiska rum gjorde sitt till att vi kände oss väl omhändertagna. När väl regnet och dimman lättade låg hela dalen för våra fötter, så vackert och speciell att vi tänker komma tillbaks någon gång. Knivarna då? De återkommer vi till…

 

Bras, Laguiole

Matsalen med fantastisk utsikt över Aubrac.

Bras, Laguiole

Bras, Laguiole

Bras, Laguiole

Man börjar med brödet...

Bosse Lindqwist

Publicerad 25 mars 2015 av Bosse Lindqwist

Föregående inlägg

Guiderna i våra liv

Se alla inlägg

Bloggen

Nästa inlägg

Bangers & mash och Punk Ipa i London